Πτήσεις εναέριας πυρανίχνευσης

Firewatch Flights


Η Αερολέσχη Χανίων συμμετέχει κάθε καλοκαίρι από το 1998 και μετά στις πτήσεις εναέριας επιτήρησης δασών  με εναέριες περιπολίες σε όλη την έκταση του Νομού Χανίων και του Νομού Ρεθύμνης.

Τα αεροπλάνα της  επιχείρησαν  πάνω από 400 εξόδους μέχρι σήμερα και εντοπίστηκαν από τα πληρώματά   περίπου 100  πυρκαγιές. Οι συνθήκες πτήσεως ήταν ορισμένες φορές άσχημες λόγω ισχυρών ανέμων οι οποίοι δημιουργούσαν ισχυρές αναταράξεις πάνω από  τις ορεινές περιοχές  (όπως στα Κεραμειά , στο οροπέδιο του Ομαλού , στην Κάνδανο , στο οροπέδιο Ασκύφου), όμως παρόλα αυτά η Αερολέσχη ήταν πάντα παρών για να φέρει σε πέρας το κοινωνικό έργο που της ανατέθηκε.

Νομίζουμε ότι συμβάλαμε και εμείς δραστικά στην αντιπυρική προστασία του τόπου μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορέσαμε εθελοντικά και βγάλαμε σε πέρας με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο και χρονοβόρο έργο . Έτσι αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο εθελοντισμός στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου προσφέρει υπηρεσίες ανυπολόγιστης αξίας προστατεύοντας ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας.

Η Αερολέσχη Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να  ευχαριστήσει τα συμμετέχοντα μέλη της, χειριστές και παρατηρητές, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν με την ανιδιοτελή - εθελοντική προσφορά τους, τα αποτελέσματα της οποίας είναι  η δραστική συμβολή μας στον  μειούμενο  αριθμό  πυρκαγιών που παρατηρείται κάθε χρόνο  στην περιοχή μας.

 

Φωτογραφικο Αλμπουμ απο τις πτήσεις        Foto album  

 

Απολαύστε μια πτήση πυρανίχνευσης   Enjoy a fire patrol flight 16 AUG 2001


 

Created by @Aeroclubofchania  E-mail address   info@aer.gr